Események

„Békét a honban!”
„Békét a honban!”

A „Békét a honban!” - Agyagfalvi Székely Nemzeti Gyűlés emlékünnepére 2022. október 15-16. között kerül sor Agyagfalván.
A Székely Nemzeti Gyűlés 174. évfordulójára szervezett rendezvény célja, hogy együtt emlékezzünk meg a székelység történetében mérfőldkőnek számító eseményről, továbbá, hogy ennek üzenetét napjainkban is hangsukyozzuk, értékét tovább vigyük a jövő nemzedéke számára.

Részletek
A címer, ami képvisel minket
A címer, ami képvisel minket

 
Hétfőn, július 5-én 16 órától a Hivatal udvarán díjaztuk a címerpályázatra beérkezett munkákat, kiállítottuk a pályamunkákat a Hivatal udvarán. A megjelent tanulókat, szülőket Nagy Abigél tanárnő és Ülkei Zoltán polgármester köszöntötte a szervezők és a zsűri nevében. Értékeljük a fáradozást, ezért minden pályázónak adtunk ajándékot a nagylelkű szponzorainknak köszönhetően.
 
 
 

Részletek
Lelki nap Székelydobóban
Lelki nap Székelydobóban

Elkezdte közösségépítő tevékenységét a Caritas Béta, Székelydobó és Vágás településeken, a szépkorúak számára szerveztek lelki napot a dobói kultúrotthonban múlt szombaton. A Hivatal támogatásával indult program célja felkarolni az idősebb embereket a három faluban, folyamatos találkozási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítani számukra.

Részletek
Tisztítsuk meg községünket a szeméttől!
Tisztítsuk meg községünket a szeméttől!

Borúsan, esővel indult a nap, sokáig úgy tűnt, nem tudunk ma szemetet gyűjteni a mostoha időjárás miatt. Aztán, tíz óra környékén kisütött a nap, elindulhatott a községi akció. Ha számszerűen kellene leírni a napot, akkor 114 embert, 242 zsákot tudnánk a vonal alá írni, de itt többről van szó.
 

Részletek