Köszöntő

A Nagy-Küküllő két partján fekvő községünk gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. Őseink példája azt mutatja, hogy nehéz élethelyzetekben is lehet maradandót alkotni ezen a földön, összefogással minden megvalósítható. A folyó nem elválasztja településeinket egymástól, hanem összeköti őket. Bár más vallásokat gyakorlunk, ugyanahhoz az Istenhez imádkozunk, tőle kérünk segítséget terveink megvalósításához. Közös felelősségünk egy olyan élettér kialakítása községünkben, ami élhető, tiszteletben tartja mindenki szabadságát.

Polgármesterként fontosnak tartom gyökereink tiszteletét, nyitott vagyok a modern kor által kínált lehetőségekre is. Szakmai felkészültségemet állítottam a község szolgálatába, kihívásként tekintek erre a munkára. Jóindulattal a problémák nagy részét megoldhatjuk, nagyobb volumenű beruházásaink által pedig a községlakók elégedettségét is növeljük. Bögöz község a kapocs szerepét kell betöltse Székelyudvarhely és Székelykeresztúr, a környékbeli szász települések által pedig Székelyföld és Szászföld között is.

A turizmus és a helyi gazdaság kell profitáljon a község kedvező fekvéséből, a messze földön híres vendéglátásunk is segítségünkre lehet. Elöljáróként a karmester szerepét szeretném betölteni, aki a közös érdekek mentén képes egy asztal mellé ülteni a közösség szereplőit, aki bátorítja a közösségi kezdeményezéseket. Községünk élő népi kultúrával, gazdag kínálattal várja a vendéget: kézműves mesterek gyakorolják még ősi foglalkozásaikat, középkori templomaink ajtaja mindig nyitva van.

Szeretettel várjuk Önöket községünkben!